Fűtőértéke közel duplája a tűzifának!

A fabrikett 16-18 MJ/Kg, a hasított tűzifa pedig 9-10 MJ/Kg, tehát – ahogy a számok is mutatják - ugyanakkora hőmérséklet eléréséhez akár fele annyi is bőven elég a fabrikettből, mint a fából.

Olcsóbb mint a tűzifa és a gáz!

A fabrikett kg-os ára bár meghaladja a tűzifa árát, fűtőértéke duplája annak, nedvességet szinte nem tartalmaz, így sokkal nagyobb hővel és lényegesen tovább ég mint a tűzifa. Ezt a tényt számos megrendelőnk is alátámasztja, akiknek elmondása alapján a fabrikett használatával harmadára-negyedére csökkent a kiadása.

Reggel is lesz parázs!

A fabrikett akár 2-3 órán keresztül is képes égni, ezért szinte alig kell foglalkozni a tűztér „etetésével”, míg a tűzifával folyamatosan törődni kell. Egy kedves vásárlónk hasznos tippjére is érdemes felfigyelni, miszerint ha a felhalmozott brikett mellett hagyunk az oldalfaltól egy kis hézagot, ahol a levegő feljöhet, az oldalról is meggyújtja a fabrikettet, s ha az már teljesen begyulladt, lezárás után akár 8 óra múlva is lesz még parázs!.

Szinte bármilyen tüzelőberendezésben használható!

Ahol fával vagy szénnel lehet tüzelni, ott gyakorlatilag fabrikettel is lehet. A tüzelés hatékonyságát nagyban lehet növelni ha megfelelően tudjuk szabályozni az égéshez szükséges levegő mennyiségét!

Mindig száraz!

A fabrikett nedvességtartalma maximum 8-10 %, szemben a fa 30-50 %-ával. Az állandó nedvességtartalom megőrzéséért a csomagolás felel, amely nem engedi beszivárogni a nem kívánt csapadékot, ezért nem kell aggódnunk, hogy minősége a tárolás során romlana.

Tárolása

A fabrikett száraz helyen évekig minőségromlás nélkül tárolható. Magába nem szívja a párát de eső, víz nem érheti mivel csomagolása nem vízálló! Mivel ragasztóanyagot nem tartalmaz, így ha csapadék éri megdagad és fűrészporrá esik szét!